søndag 30. juni 2013

OTILIES DEILIGE SOMMERLIMONADE


OTILIES DEILIGE SOMMERLIMONADE


- FORFRISKENDE -






Her i Otilies hage er vi så heldige å ha litt av hvert som kan brukes til noe :-)

Vi har fire store røtter med rabarbra, og disse har i år gitt oss mengder av deilig sur rabarbra. Barna har nytt sin del med enorme mengder sukker, men mor har rensket og delt stengler i biter for å fryse dem. Nå hadde vi nok til å koke saft. Og o lykke! det er noe av det mest sommersmakelige vi har :-)



Vi har både grønn og rød rabarbra



Saften får et lite hint av jordbær og litt sitron



Start med å renske ca 2 kg rabarbra. Det holder å vaske dem og skjære av det som er nede ved roten. Jeg skrelte dem denne gangen, men det er ikke nødvendig.
Del et par kurver med jordbær og legg alt i en stor kaserolle.

Hell over ca 2,5 liter vann.

Dette kokes opp og kokes til alt er mørt. Det går egentlig veldig kjapt.

I mens må du finne fram flasker. For dere som har Ikea i nærheten, har de fine flasker som egner seg til saftkoking. De må rengjøres nøye og så kokes. Jeg koker en og en flaske.



Gjør klar en stor bolle eller kaserolle med et koppehåndkle du ikke er redd for. Knyt en hyssing stramt rundt kledet og du er klar til å sile saften


Hell saft og frukt i kledet og la det sile godt av



Nå får du alle deilige smaker samlet i saften som kommer ut :-)

Hell ca 1700 gram sukker og saften av 1-2 sitroner i saften og kok opp. Kok til sukkeret er løst opp.

Nå tar du de kokende flaskene opp og heller glovarm saft i dem. Lukk dem og sett dem på benken til avkjøling.

Sett dem i kjøleskapet og bland ut i kaldt vann etterhvert som du skal bruke den.  Isbiter hører med på en varm sommerdag :-)


Jeg vet lite om hvor lenge den holder seg, siden det går unna når den har kommet i kjøleskapet :-) Skal du ha den utover vinteren, kan det kanskje være en ide å fryse i porsjoner.




Nyt!




2 kommentarer:

  1. Tusen takk for den deilige saften,smakte så godt. Fikk minner fra noen år tilbake da min bestemor laget saft, deilig :-)

    Lillian

    SvarSlett
  2. Så bra at den smakte :-) Jeg lager nå flere varianter som kommer etterhvert :-)

    SvarSlett