tirsdag 8. januar 2013

PASTA CARBONARA



I dag ble det Pasta carbonara til middag :-) Det er litt jobb å lage det, men når det er ferdig er det verdt det.
Mye ligger i forberedelsen og at ting er ferdig i riktig rekkefølge.

I dag brukte vi tagliatelle. Du kan selvfølgelig bruke den pastaen du synes er best. Vi bruker gjerne penne også. Semper har god glutenfri pasta og jeg synes tagliatellen er den med minst rar smak :-)

Du trenger ellers:

7 eggeplommer
1,5 dl fløte. Bruker du matfløte blir det mer rennende enn hvis du bruker kremfløte.
Bacon
Revet ost. Vanlig norvegia er den mest familievennlige, men bruk gjerne parmesan :-)

Start med å visp sammen egg og fløte


Legg baconet på bakepapir og stek dem i stekeovnen på 230 grader til den er sprø og brun. Slik unngår du fettsprut og os 


Baconen skal knekkes opp i mindre biter.

Kok pastaen


Sil pastaen og rør straks inn eggeblandingen og revet ost


Strø på baconbiter og kvern på sort pepper og bland

Vi synes det er godt med biter av avocado på


Ikke kast eggehvitene. De lager du marengs av :-) Se egen oppskrift

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar