FIKENMARMELADE
Fiken er perfekt følge til litt skarpe oster og jeg elsker det til blåmuggost
Denne oppskriften fant jeg i julenummeret til Tara. Jeg har bare memorert oppskriften etter et besøk hos min mor så jeg var litt spent på hvordan den ble. Det funket fint!
Oppskrift:
ca 250 g tørkede fiken
3 dl vann
1 vaniljestang
1 stjerneanis
revet skall av en sitron
Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bruk bare det helt ytterste skallet. Det hvite inni er litt bittert.
Del fikenen i biter og ta skjær av stilken. Skrap frøene ut av vaniljestangen.
Ha fikenene i en bolle og hell over vannet. La det stå å svelle en times tid.
Ha alt i en kaserolle og kok opp. Her kan du ha i noe av sitronskallet og tilsette resten mot slutten.
La det småkoke i ca et kvarter
Ta ut stjerneanisen og mos massen med stavmikser
Ha marmeladen over på rene glass og oppbevar i kjøleskap. Holder iallefall en uke.
Nyt med for eksempel surdeigsbrød med blåmuggost.
Jeg lagde til et lite brett med brød, ost og marmelade til en god nabo :-)
Et must på julelunsjbordet :-)
Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar