søndag 30. november 2014

GLUTENFRIE PEPPERKAKER

GLUTENFRIE PEPPERKAKERI dag legger jeg ut pepperkakene mine. De ligger, som mange av dere vet, på den gamle bloggen min - snuddpaahodet.blogg.no. Jeg har fått mange henvendelser angående disse og de er kjempepopulære her i huset :-)

Hvis du lager dem med smør får du et sprøere resultat, mens melange gir mykere pepperkaker. Du kan bruke blå melange og få dem laktosefri.  Arla har laktosefritt smør, så hvis du er i Sverige kan det være fint å ta med seg hjem :-)


OPPSKRIFT

1/2 kg lys sirup
250 gram sukker
2 dl vann
1/2 ts pepper, 1/2 ts ingefær, 1/2 ts kanel og 1/2 ts nellik
250 gram smør
750 gram blått jyttemel
3 ts natron


Ha sirup, sukker, vann og krydder i en kaserolle. kok dette opp


Bland i terninger av smøret og bland det hele godt. Avkjøl


Når væsken er avkjølt blander du inn melet. Bland i litt og litt. Når alt melet er blandet inn setter du deigen til side og lar den stå i romtemeratur til neste dag. Det går fint å jukse litt og prøvesmake med en steking straks :-) Bland da i ltt mer mel. Men det er ikke lurt hvis du skal lage pepperkakehus. Da trenger du litt mer hold i deigen.Kjevle ut deigen til passe tykkelse og stikk ut de formene du ønsker


Stek dem på ca 200 grader til de har fin farge, ca 10 minutterDeigen egner seg godt til pepperkakehus


Pepperkakehuset vårt 2013


Glutenfritt naturligvis :-)

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for en knallbra pepperkakeoppskrift! Jeg har slitt med at andre pepperkaker blir porøse og fluffy, og komplett håpløst å bygge hus av. Denne oppskriften gav en deig som var god å jobbe med (og smakte godt), pepperkakene holdt fasongen og ble jevne og sprø- kjempegode! Skal pynte og montere huset (og 3D-dinosaurene) med ungene i dag. Fikk også laget store hjerter til vinduet, med knust sukkertøy-vindu, funket som bare det. (Kan heller ikke få fullrost lussekattoppskriften).

  SvarSlett
 2. Hvor stor oppskrift er dette? Er bedt på pepperkakebaking og tenkte jeg skulle ta med deig til alle :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Beklager sent svar 😊 Jeg får et stort hus pluss noen figurer av denne porsjonen 👍🏼 Lykke til! Bilde av huset ligger på fb NCF 😊

   Slett