LION HOUSE ROLLS
MED MANDELFYLL
Dette er egentlig ikke mer avansert enn vanlige bolle med litt godt fyll.
Jeg synes det er veldig kjekt å ha en god oppskrift som jeg heller kan lage variasjoner over.
Denne oppskriften passer til boller, kanelsnurrer, lussekatter og sikkert også mye mer. Det er bare å endre litt på smaken med litt krydder eller fyll
I dag ble det åltså mandelfyll :-)
OPPSKRIFT MANDELFYLL
100 gram mandler
120 gram melis
1 eggehvite
2 ts kanel
Mal mandlene i kvern eller foodprocessor
Bland inn eggehvite. Når det er godt blandet tilsetter du melis og kanel.
Hvis du synes det blir litt tørrt kan du evt tilsette litt vann
Så lager du bolledeigen
OPPSKRIFT BOLLER
150 gram smør
5 dl melk
50 gram rød fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
150 gram sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
8-900 gram Semper mix
Smelt smør og tilsett melk. Det skal være fingervarmt
Bland gjær og fiberhusk
Hell over melken og bland godt
Tilsett egg, sukker, salt og kardemomme
Til slutt blander du inn melet og elter godt
La deigen hvile litt på benken før du kjevler den ut til en stor leiv
Bre mandelmassen ut over deigen
Deretter skjærer du rektangler
Disse rulles sammen og settes sammeni en form kledd med bakepapir
Pensle med sammenpisket egg og la dem heve minst 30 minutter på lunt sted
Stek på ca 200 grader i ca 20 minutter.
Bryt dem fra hverandre og nyt dem mens de enda er varme.
Knallgode!
De kan fryses og varnes i ovn når du tar dem opp. da får du ferske boller når du vil :-)
Jeg renskjærte deigleiva og fikk litt deig til overs. Dette flettet jeg til en krans og stekte på samme måte
NYT!
Åh, det er så gøy at du har startet opp igjen bloggen din. Tusen takk.....-)
SvarSlettLinda
Takk for koselig tilbakemelding, Linda :-)
SvarSlett