torsdag 4. desember 2014

BOLLER MED MANDELFYLL


LION HOUSE ROLLS
            MED MANDELFYLL




Dette er egentlig ikke mer avansert enn vanlige bolle med litt godt fyll.

Jeg synes det er veldig kjekt å ha en god oppskrift som jeg heller kan lage variasjoner over.

Denne oppskriften passer til boller, kanelsnurrer, lussekatter og sikkert også mye mer. Det er bare å endre litt på smaken med litt krydder eller fyll



I dag ble det åltså mandelfyll :-)

OPPSKRIFT MANDELFYLL



100 gram mandler
120 gram melis
1 eggehvite
2 ts kanel


Mal mandlene i kvern eller foodprocessor

Bland inn eggehvite. Når det er godt blandet tilsetter du melis og kanel.


Hvis du synes det blir litt tørrt kan du evt tilsette litt vann


Så lager du bolledeigen


OPPSKRIFT BOLLER


150 gram smør
5 dl melk
50 gram rød fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
150 gram sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
8-900 gram Semper mix

Smelt smør og tilsett melk. Det skal være fingervarmt



Bland gjær og fiberhusk

Hell over melken og bland godt



Tilsett egg, sukker, salt og kardemomme

Til slutt blander du inn melet og elter godt



La deigen hvile litt på benken før du kjevler den ut til en stor leiv



Bre mandelmassen ut over deigen

Deretter skjærer du rektangler



Disse rulles sammen og settes sammeni en form kledd med bakepapir



Pensle med sammenpisket egg og la dem heve minst 30 minutter på lunt sted

Stek på ca 200 grader i ca 20 minutter.



Bryt dem fra hverandre og nyt dem mens de enda er varme.
Knallgode!

De kan fryses og varnes i ovn når du tar dem opp. da får du ferske boller når du vil :-)

Jeg renskjærte deigleiva og fikk litt deig til overs. Dette flettet jeg til en krans og stekte på samme måte



NYT!

2 kommentarer:

  1. Åh, det er så gøy at du har startet opp igjen bloggen din. Tusen takk.....-)

    Linda

    SvarSlett
  2. Takk for koselig tilbakemelding, Linda :-)

    SvarSlett