SITRONTERTE MED MARENGSTOPP
- SOMMERENS FRISKESTE -
Denne ble bare helt utrolig god :-) Superfrisk - sånn at du får vann i munnen når du tenker på den etterpå :-)
Oppskriften fant jeg i sommerens nummer av Jeanne d´arc Living, og gjode den om til en glutenfri variant. Dere som tåler hvetemel bytter bare ut melet.
Den er ikke så avanset å lage. Du må bare ta det i etapper.
Start med bunnen:
150 gram kaldt smør
4,5 dl Semper Mix
1 dl sukker
en klype salt
1 egg
Bland alt sammen untatt egget
Sett den kaldt mens du lager fyllet
Sitronfyll:
3 eggeplommer
1 egg
2 dl sukker
2 sitroner ( riv skallet og press saft)
100 gram mandelmel ( jeg brukte ferdig malt fra Funksjonell mat denne gangen)
150 gram smør
Sett ovnen på 200 grader. Jeg bruker varmluft.
Vask sitronene og finriv skallet. Press ut saft.
Pisk egg og sukker luftig. husk å ta vare på eggehvitene til marengsen.
Hell i sitronskall og saft. Ta vare på litt saft til marengsen.
Tilsett så mandelmel og smør.
Hell fyllet over deign og sett det på nederste rille i ovnen. Pass på så det ikke oversteker.
Mens terten står i ovnen lager du marengs
3 eggehviter
pittelitt salt
2 ts sitronsaft
1,5 dl sukker
Pisk eggehviten stiv og tisett salt og sitronsaft
Tilsett så sukkeret litt om litt og pisk til det er helt stivt.
Ta kaken ut av ovnen
Bre over marengsmassen, eller sprøyt det ut med sprøytepose
Sett kaken tilbake i ovnen i ca fem minutter til marengsen såvidt tar farge
Server gjerne med litt vanilje is, eller bare slik den er :-)
Mmmmm :-)
Hei!
SvarSlettLurer litt på hvor lenge den skal steke? Paibunnen skal altså ikke stekes på forhånd? Gleder meg til å prøve:)
Smaker helt nydelig!
SvarSlett