mandag 8. juli 2013

ITALIENSK PIZZA - GLUTENFRI

PIZZA PÅ STEIN I GRILLEN

FANTASTISK GODT 



Vi er så heldige at vi bor på et sted der det går an å tilberede mat ute nesten hele sommeren :-) Dette er noe vi setter stor pris på. For ikke å bare spise pølser og sommerkoteletter hver dag, har vi prøvd oss fram med det meste. Pizza på grillen er stor suksess for alle medlemmer av familien :-)

Oppskriften her gir tynn og sprø bunn og er det nærmeste jeg har kommet italiensk pizza.

Pizzadeig:

25 gram gjær
4 dl lunkent vann
2 ts salt
500 gram Semper mix, pluss noe til å bake ut med ( du som tåler hvetemel, skifter bare ut her)
4 ss olivenolje


Start med å løse gjæren opp i vannet


Tilsett salt og så mel litt etter litt. Det blir litt klumpete og klissent men det bedrer seg når du får inn alt melet :-) Hvis deigen er veldig klissete kan du tilsette mer mel.


Bland godt sammen. Så heller du på olivenolje og vender dette godt inn i deigen. Nå blir den glatt og fin

Dekk bollen med plastfolie og sett den til heving i kjøleskapet. Følg med så den ikke går over sine bredder :-) Du kan oppbevare den i kjøleskapet i to-tre dager :-)


 Den hever veldig godt :-)

Så lager du fyll:


1 rødløk
3 hvitløksfedd
Masse olivenolje ( 1/2 dl iallefall)
3 ts tomatpure
1 boks hermetiske tomater
2 ts salt
1 ss sukker
kvernet pepper
friske urter som timian og basilikum

Kutt løken og hvitløken i små biter. Fres dette i olivenoljen til det er blankt men ikke tar farge.


Hell i tomater, tomatpure og salt og la dette putre litt sammen. Så tar du i litt sukker for å nøytralisere tomatene og gi en mildere smak. Dette kan stå å kose seg på lav varme en god stund hvis du har tid :-) Hakk i friske urter etter smak. Hvis du bruker hele tomater slik jeg gjorde denne gangen, er det bare å skvise dem for å få en jevn saus.



Hvis du ønsker en fantastisk god pizzaolje er det baer å finhakke tre hvitløksfedd og blande det med ett par teskjeer chilipasta, for eksempel sambal olek. dette har du på en flaske og heller på olivenolje. Anbefales!

Deigen trykkes ut i passende porsjonsstørrelse


 Jeg strør litt mel på plata, og deigen tar jeg opp med olje på hendene. Hvis det trengs, tar du i litt mer mel i deigen for at den ikke skal gå i stykker.

Nå legger du på det du vil ha av fyll. Jeg anbefaler å bruke pesto, Serrano skinke og mozzarella :-)


Fantastiske ingredienser til denne typen pizza :-)


Jeg starter med å steke dem på pizzastein for så å flytte dem til grillristen. Du trenger ikke stein, men det er mye lettere å håndtere siden det er glutenfri deig. 

Sever med en topping av ruccola og pizzaolje


La barna velge sitt eget fyll og la dem bruke fantasien! Vi har ofte mange varianter på samme dag og det er ikke så mye stress med det. Noen vil bare ha skinke og vanlig ost på i tillegg til pizzasaus - enkelt :-)

Ikke vær redd for å prøve dette. Det blir garantert suksess :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar