lørdag 22. desember 2012

BACALAO


Jeg kommer fra Kristiansund og der er Bacalao nasjonalrett :-)

Det finnes mange måter å tilberede bacalao på og det finnes et utall av lokale varianter. 

Jeg velger å lage den helt enkel og synes det smaker best. Dette gjør det til en super rett å servere hvis dere er mange. Samtidig slår det stort sett godt an både hos store og små :-)

Det du trenger å forberede er å vann ut fisken. Vi bruker klippfisk av beste kvalietet. Personlig liker jeg best de tykke stykkene. 

Dette er en gryte som rekker godt til 6-8 voksne

1 kilo klippfisk ( vannes ut et døgn i kjøleskap. Skift vann minst en gang)
2,5 kilo potet 
3 store løk
3 bokser hermetisk tomat
1 lite glass tomatpure
1 dl olivenolje
50 gram smør


Skjær potet og løk i skiver. Del fisken i passe store biter. Jeg liker å ha fisken i litt store stykker.



Hell olivenolje og smøret i en stor kaserolle. 

Tøm på boksene med tomater og tomatpureen



Legg så potet, fisk og løk lagvis 

 


Kvern på pepper og ha evt på litt tørket chili.



Varm dette opp på middels varme. Du skal ikke røre i gryta, bare riste litt på den så det ikke setter seg i bunnen. Skru ned varmen slik at det står og trekker videre to-tre timer til poteten er ferdig.


Deilig på en kald høst- eller vinterdag og gjerne i godt selskap :-)

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar