BACALAO
Jeg kommer fra Kristiansund og der er Bacalao nasjonalrett :-)
Det finnes mange måter å tilberede bacalao på og det finnes et utall av lokale varianter.
Jeg velger å lage den helt enkel og synes det smaker best. Dette gjør det til en super rett å servere hvis dere er mange. Samtidig slår det stort sett godt an både hos store og små :-)
Det du trenger å forberede er å vann ut fisken. Vi bruker klippfisk av beste kvalietet. Personlig liker jeg best de tykke stykkene.
Dette er en gryte som rekker godt til 6-8 voksne
1 kilo klippfisk ( vannes ut et døgn i kjøleskap. Skift vann minst en gang)
2,5 kilo potet
3 store løk
3 bokser hermetisk tomat
1 lite glass tomatpure
1 dl olivenolje
50 gram smør
Skjær potet og løk i skiver. Del fisken i passe store biter. Jeg liker å ha fisken i litt store stykker.
Hell olivenolje og smøret i en stor kaserolle.
Tøm på boksene med tomater og tomatpureen
Legg så potet, fisk og løk lagvis
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar