torsdag 20. desember 2012

GLUTENFRITT JULEBRØD




Nå er det like før julepynten er på plass og juletreet skal pyntes :-)  Det lukter godt i huset og vi gleder oss til å få noen fridager sammen. 

Godt brød hører julefrokostene til og siden vi er fire her i huset som må ha glutenfritt, legger vi litt innsats i å lage gode alternativer. I dag har jeg jobbet fram et julebrød som ble supergodt :-)

Dette kan fryses i skiver og tas opp til frokost. Slik får du ferskt brød gjennom hele jula :-)

Her kommer oppskriften :

100 gram meierismør
4 dl melk
50 gram rød fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 dl kefir
120 gram gyllent rørsukker
2 egg
1 ts salt
1 kardemomme
50 gram rosiner
50 sukat eller fruktblanding
ca 850 gram Semper mix

Smelt smøret og hell i melka. Lunk det til fingervarmt. 


Smulder gjæren og strø på fiberhusk. Ha i sukker. Hell over den lunkne melka og kefiren.


Bland inn resten av ingrediensene og la maskina gå til det har blitt en jevn deig.



Ha i rosiner og fruktblandingen til slutt. Her kan du bruke det du liker best og i de mengdene du ønsker.

Hell deigen på et melet bakebord og la den hvile lunt i ca en halv time. Da får den satt seg litt og blir lettere å jobbe med :-)



Del i to-tre emner og form dem som runde eller avlange brød.  Sett dem på et bakebrett med bakepapir. Pensle med sammenpisket egg og la dem heve ca 30 minutter. De kan sprekke litt siden de ikke er snittet. Hvis du ikke ønsker at de sprekker tar du bare å snitter de lett med en skarp kniv.

Stek brødene på 200 grader varmluft i ca 25-30 minutter. Obs i og med at det er MYE godsaker i dem kan de ha litt lett for å bli rå inni. Hvis de blir veldig fort brune så skru ned varmen litt og evt dekk dem til med bakepapir slaik at du får stekt dem lenge nok.


Det ble et lett og fint resultat som det er verdt å prøve :-)

GOD JUL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar