HJEMMELAGD SUKKERFLESK
HJEMMELAGD SUKKERFLESK
- Eller gelefigurer om du vil :-)
Denne oppskriften er det mange som spør etter :-) De er knallgode og veldig enkle å lage.
Her kan du variere farge og smaker etter eget ønske. Noe farge og smak er å få kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Hvis du søker på nettet eller tar en tur til en velassortert hobbybutikk, kan du finne et enda større utvalg. Vi er så heldige å ha Hobbyhimmelen her hvor jeg bor. De har masse og de har også nettbutikk :-)
Denne gangen tenkte jeg å lage figurer i julefarger og har jordbær og tutti frutti til smak. De smaker veldig greit uten smak også :-)
Du trenger:
1 kg sukker
3 dl vann
100 gram gelatinpulver
2 dl kokende vann
10 gram sitronsyre
Konditorfarge og evt smakstilsetning.
Kok opp de tre desilitrene med vann sammen med sukkeret til sukkerlake. La det koke til sukkeret er helt oppløst.
Bland gelatinpulveret i de to desilitrene med kokende vann og rør godt. Bland dette i sukkerlaken.
Tilsett sitronsyren og del dette evt i to deler hvis du skal ha ulike farger eller smak på samme porsjonen. Vi lager gjerne en hel porsjon i samme farge og smak :-) Det er gøy å gi bort og holder seg godt.
Tilsett farge og smak og fordel det i former. Jeg bruker bare vanlige ildfate former og de skal ikke smøres eller dekkes med noe.
Når det er avkjølt og stivnet strør du på sukker og skjærer ut firkanter eller stikker ut med kakeformer. Rull bitene i sukker og oppbevar i tette celofanposer eller glass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar