PANACOTTA
Nyttårsaften!
Kalkunen ligger klar på benken og jeg har store planer for en appelsinsaus med chili. Tror dette blir bra :-)
Jeg er ikke veldig begeistret for fyrverkeri og slik været er her i dag, er det like greit. Det frister ikke så mye å gå ut i regnet for å fyre opp raketter.
Men jeg skal,slik jeg pleier, tenne i lyktene utenfor og håper på at det skaper litt stemning tross alt :-)
Til dessert i dag har jeg valgt et litt lett punktum. Det ble litt fløte i panacottaen, men hvis du ønsker å gjøre den enda lettere er det bare å bruke mer lett melk eller bytte ut fløten med h-melk.
Til 8 dessertskåler trenger du dette:
1-2 vaniljestenger som kuttes på langs
100 gram sukker
2,5 dl kremfløte
1,5 dl lett melk
4 plater gelatin
2 dl yoghurt naturell
Bær eller frukt til pynt. Jeg laget en jordbærcollis av frosne jordbær og melis. Dette blir en god saus som egner seg godt.
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann
Gi fløte, melk, vaniljestang og sukker et oppkok. Ta ut vaniljestangen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme melkeblandingen. La det avkjøles noe og bland inn yoghurt naturell.
Sil blandingen i opp i en mugge.
Slå melkeblandingen over i dessertskåler
Sett skålene i kjøleskap til de stivner
Lag jordbærsaus eller annen frukt- eller bærsaus. Pynt med frukt og bær og server :-)
GODT NYTT ÅR!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar