SJOKOLADEPARFAIT PÅ MANDELBUNN
Dette ble en skikkelig godbit :-) Vi har vært i førjulsselskap med gode venner i kveld og jeg hadde med kake til dessert. I og med at det var både barn og voksne der, tenkte jeg at jeg måtte ha noe som alle kunne like. Sjokolade er en sikker vinner hos de aller fleste og jeg valgte å gå for en lys variant i dag.
Oppskriften fant jeg i et blad hos frisøren. Den ble memorert etter beste evne og her er resultatet :-)
Begynn med å lage mandelbunn:
150 gram malte mandler
150 gram melis
5 eggehviter
Pisk eggehvitene til den formes i topper
Bland mandler og melis og vend dette inn i eggehvitene
Hell massen over i en kakeform på ca 24 cm og stek den på 160 grader i ca 30-40 minutter
Lag så parfaiten:
300 gram lys sjokolade
120 gram sukker
3,5 dl creme fraiche
5 eggeplommer
3,5 dl kremfløte
Hakk sjokoladen i små biter.
Varm creme fraiche og sukker til kokepunktet, ta kaserollen av platen og hell i sjokoladen.
Rør det sammen til en glatt masse med en slikkepott
Visp inn eggeplommene en av gangen
Avkjøl massen. Pisk så kremfløte for seg og bland denne inn i massen litt og litt.
Så starter monteringen
Sett kakeringen på et fat og kle undersiden og kantene utenpå med aluminiumsfolie. Start med den ferdigstekte og avkjølte mandelbunnen.
Hell så massen over og sett det i fryseren.
Den må stå i minst 6 timer før du skal bruke den. Den holder seg inntil to uker i fryseren hvis du dekker den til.
Ta den ut av fryseren 20 minutter før du skal bruke den. Snu kaken og fjern folien før du setter den på serveringsfatet. Dypp da en skarp kniv i varmt vann og før forsiktig langs kanten på kakeringen. Dypp igjen når det går litt tregt.
Jeg valgte å sikte Valrohna kakao på og så pynte med konfektkuler og revet sjokolade. Her kan du leke deg med å ha på jordbær, bringebær og kanskje mer eksotisk frukt.
Kaken fallt i smak og den var enkel å lage, så ikke vær redd for å prøve :-)
GOD JUL ALLE SAMMEN !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar