GLUTENFRI GULROTKAKE
Dette er nok en favoritt i familien. Mulig det er mest på grunn av kremen.... :-) Denne er et eksempel på at resultetet og smaken blir minst like god med glutenfritt mel, om ikke bedre.
Det er en helt ordinær kake der vi skeier ut med dobbel mengde krem siden den er knallgod :-)
Pynt med litt ekstra hvis du har. For eksempel oransje kuler, strø eller figurer. Det går fint uten også :-)
Her kommer iallefall oppskrifta :-)
4 egg
2,5 dl sukker
4 dl Semper mix
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje ( jeg bruker solsikkeolje)
ca 4 dl revne gulrot
Pisk egg og sukker til det er luftig
Bland alt det tørre og tilsett i eggedosisen. Bland det godt sammen
Tilsett så olje og revne gulrøtter
Bland godt og hell det i en form med bakepapir.
Min form er 25 x 37 cm, men her kan du også bruke rund form eller dele av en langpanne med for eksempel en brødform.
Stek på 180 grader, gjerne varmluft, i ca 35-40 minutter.
Avkjøl helt mens du lager kremen:
200 gram kremost naturell. For eksempel Philadelfia
200 fram melis
2 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljeekstrakt
Pisk dette sammen og bre det over kaka.
Ha evemtuelt på annen pynt også
Kos dere!
Hei,
SvarSlettjeg er helt fersk på glutenfri bakst, akkurat funnet ut at jeg har cøliaki.
Veldig glad i å bake og har prøvd meg på både gulrotkake og muffins.
Begge gangene ble gulroten liggende igjen på bunnen.
Har du noen tips?
Har fulgt alle stegene i oppskriften.
Setter stor pris på svar��
Aner ikke hva som har gått galt.
Mvh Christine