tirsdag 8. januar 2013


MARENGS



I dag ble det Pasta Carbonara til middag. Da blir det lykke i hjemmet :-) For det første er det en middag både barn og voksne liker. Men det er en sekundær fordel med det også ; Det blir eggehviter til overs. Og her betyr eggehviter til overs marengs :-)

Jeg lager disse helt enkelt ved å piske eggehvitene og tilsette sukker.

Det ble 7 eggehviter i dag. Til det brukte jeg 400 gram sukker og en teskje hvit balsamico.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt mens maskina går. Hell til slutt i en teskje med hvit balsamico. Dette hjelper til å få en klar farge og at de blir seige inni. Nam :-)

Tilsett farge hvis du ønsker. Jeg bruker fargepasta fremfor konditorfarge. Da vil de bli mindre flytende.

Tørk dem i varmluftsovn på 100 grader. De skal bli sprø utenpå og myke inni. Tiden det tar vil avhenge av størrelsen på maregsene.


Lag noen små og noen store og legg dem i en celofanpose - ta dem med på besøk og gled noen med godsaker :-)

<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar