søndag 27. januar 2013

MORMORS KJØTTKAKER




Bedre søndagsmiddag skal du lete lenge etter :-) Egentlig har vi det alt for sjelden. Vi kommer liksom ikke på det. Men når det kommer på bordet er det stor suksess :-)

Jeg lager dem fra bunnen av. Det er ikke hokus pokus og tar heller ikke veldig lang tid. 

700 gram kjøttdeig
2 ts salt
3 ss potetmel
ca 3 dl melk eller vann
nykvernet pepper

Du kan også ha i muskat og ingefær, men det er ikke noen hit hjemme hos oss.


Jeg bruker foodprocessor med kniv.

Start med å ha kjøttdeig og salt i maskina. Bland dette til du har en jevn deig


Ha så i pepper og potetmel og væske om hverandre mens maskina går

Blan til alt er blandet godt sammen



Nå lager jeg brun saus. Toro har en kjempegod saus som også er glutenfri, så da gjør jeg det ikke vanskeligere enn det :-)

Du trenger stekepanne, smør, et glass med vann og en spiseskje

Form fine kaker i hånden ved hjelp av skjeen som er dyppet i vann.

Smelt smør i pannen og legg kjøttkakene i.


Stek dem gyldne på begge sider


De skal ikke gjennomstekes. Ha dem nå over i sausen og la dem koke ferdig der


Lag ertestuing og kok poteter og grønnsaker

Server med tyttebærsyltetøy ( eller ketsjup...)


Nyt søndagen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar