onsdag 9. januar 2013

VERDENS BESTE SJOKOLADEKAKE

VERDENS BESTE SJOKOLADEKAKE

- FAKTISK BEST MED GLUTENFRITT MEL :-)




Når noen jeg kjenner har bursdag hender det at jeg tigger til meg å få lage kake :-) Og ofte er det denne jeg lager. Den er fantastisk saftig og holder seg i dagevis. Den egner seg også yppelig til frysing. Hvis du skal lage kake som figur er denne topp. Den lar seg lett forme og kaken kan blandes med glasur for å forme kuler osv.

I dag ble det en enkel variant med ikke altfor mye pynt. Men her er det bare å leke seg å bruke fantasien og ulike varianter av pynt. Og for all del - det holder lenge å bare ha den uten pynt også :-)

Her kommer oppskriften og du må gjerne lage den fire dager før du skal ha den :-)

400 gram meierismør
4,5 dl vann
8 ss kakao
8 dl sukker
4 egg
1 boks lettrømme
2 ts natron
5-600 gram Semper mix ( en pakke pluss litt til)

Smelt smøret sammen med vannet i en kaserolle på middels varme


Tilsett kakao og sukker og bland godt. Avkjøl noe 




 I mens heller du rømme, egg og natron i bakebollen og visper det godt sammen. Jeg bruker maskin til resten nå for å få alt best mulig blandet


Hell i kakaoblandingen og miks godt


Tilsett mel og bland til du har en glatt røre

Hel det i ønsket form med bakepapir i bunnen. Jeg bruker to former fra IKEA for å lage firkantede kaker. Disse formene er 23 x 32 cm. Du kan gjerne bruke en langpanne også. Hvis du ønsker en litt høy bunn kan du legge en brødform i ene langenden. Det er også fint å lage denne i runde former og få en flott kake i flere lag på et stettefat :-) Nydelig!



Stek på 190 grader i ca 30 minutter. Bruk gjerne varmluft

Avkjøl kakene på rist

Lag glasur:

100 gram smør
1 dl vann
2 ss vaniljesukker
2 ss kakao
espressopulver eller sterk kaffe
melis, ca 5-600 gram

Smelt smør og vann sammen og tilsett kakao, kaffe og vaniljesukker. Avkjøl noe og tilsett melis. Rør lt godt sammen

Skjær kakene til ønsket form og ha glasur mellom lagene og over kaka



I dag valgte jeg å pynte med en enkel sjokolade smørkrem og smeltet sjokolade



Smelt en plate mørk 70% sjokolade i vannbad

Pisk sammen 160 gram meierismør, 0,5 dl melk og 500 gram melis til det er luftig. Tilsett det meste av den smeltede sjokoladen og pisk videre til alt er godt blandet. Skrap ned fra kantene med en slikkepott.

Bruk noe av sjokoladen til å sprinkle over kaka. Ta bare en teskje og lag raske bevegelser slik at sjokoladen lager et fint mønster



Hell smørkremen i en sprøytepose med fin tip og dekorer med fine roser





Strø gjerne på bittesmå perler. Mine er i hvitt og gull :-)

Pakk den fint inn i cellofan og sett på en liten hilsen og vips! så har du bursdagspresang :-)


6 kommentarer:

  1. Jeg har bursdag i morgen.
    Og dagen etter der.
    Og dagen etter der...
    Den kaka er jo HELT nydelig:)

    (Men ikke kom her med at det er enkelt å bake med glutenfritt, altså. Det der har jo nesten knekt hele selvtilliten min...)
    Klem fra junibakkennaboen

    SvarSlett
    Svar
    1. Ha ha ha :-) Bursdag så ofte og allikevel ung og fager! Skjønne deg :-)

      Slett
  2. Æ tro æ skriver at æ au har bursdag hver dag, ikke for å få kake, men heller den beskrivelsen som kom i retur. "bursdag så ofte og allikevel så ung og fager"
    Det har blitt lite baking her i Korea, men æ nyter bildene på otilies blogg... :) keep up the good work..

    SvarSlett
    Svar
    1. Fantastisk :-) Du er jo ung og fager du au :-) Og kanskje jeg skal ta turen til Sør Korea for å bake litt :-) Det ser ut som dere har det bra der borte. Nyt tiden!

      Slett
  3. Vann i munnen! Ser aldeles deilig og smakfullt ut :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for nydelig tilbakemelding :-) Ja, denne er farlig god og populær hos de fleste :-) Så her er det bare å prøve!

      Slett