GLUTENFRI TEKAKE
FANTASTISK GOD
I dag ble det et lite eksperiment igjen :-) Og det ble til de grader vellykket! Da jeg tok den første biten begynte jeg nesten å lure på om jeg hadde tatt feil mel... :-) Men det hadde jeg ikke og dermed blir nok denne gjærdeigen utgangspunkt for mye godt :-)
Denne gangen ble det en kake med litt frukt og bær, litt sitrus og en krumbel med mandler.
Selve gjærdeigen lager du slik :
50 gram rød fersk gjær
75 gram sukker
1,5 dl lunken melk
2 egg
1/2 ts kanel
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts salt
revet skall av en halv sitron
500 gram Semper mix
75 gram mykt meierismør
Start med å blande gjær, sukker og melk i bakebollen.
Tilsett egg, sitronskall, kanel, salt, vanilje og så mel. Bland godt.
Skjær smøret i terninger og tilsett dette og mix videre.
Du vil nå få en lett klissete deig som er blank og fin.
Ha bakepapir i en form som er ca 20 x 30 cm og trykk deigen ut i denne.
Pensle med en blanding av 1 egg litt fløte og et dryss med kanel.
Sett deigen på et lunt sted slik at den hever godt. Jeg satte den ved ovnen med god fyr i :-)
Så er det toppingen:
Skjær ett eple i små terninger. Press over saften av en halv sitron. Så er det bjørnebær. Jeg er så heldig at jeg hadde noen på en busk i hagen som jeg reddet noen fra små barnehender her i høst. Disse har ligget i fryseren og ventet på akkurat denne dagen :-) Hvis bjørnebærene er sure så strø på litt sukker.
Bland epler og bjørnebær i en skål.
Når deigen er ferdig hevet heller du blandingen på toppen.
Nå lager du en krumble:
50 gram Semper mix
50 gram hakkete mandler
50 gram kaldt meierismør
2 ss perlesukker
2 ss rørsukker
litt kanel
1 pose mandelflak ( 35 gram)
Bland dette godt og strø det oppå eple/bjørnebær blandingen.
Stekk dette ved 170 grader varmluft i ca 20 minutter
Ha kaken over på rist men server den lunken
Kjempegod ettermiddagste :-)
Dette ser super godt ut Toril skulle ønske du bode litt nermere. Nam nam ;)
SvarSlettHe he :-) Du får gjøre klart kjøkkenet til jeg kommer på besøk :-) Du er jo rimelig god på kjøkkenet selv også da og jeg gleder meg til Oslohelg :-)
Slett